Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Όταν μια καλή πράξη δεν περνάει απαρατήρητη

Η καλοσύνη ανταμείβεται λέει η λαϊκή ρήση που πλέον δεν την πιστεύουμε και πολύ συχνά είναι αλήθεια. Όμως το παράδειγμα της 18χρονης 'Εβονι Γουίλιαμς, που δουλεύει ως σερβιτόρα στο εστιατόριο La Marque στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών έρχεται να το επιβεβαιώσει.
Την περασμένη εβδομάδα ένας ηλικιωμένος πελάτης του εστιατορίου, ο 'Αντριαν Κάρπεντερ, καθώς δεν μπορούσε να κόψει το ζαμπόν του εξαιτίας μίας χρόνιας νόσου που τον ταλαιπωρούσε, ζήτησε βοήθεια. Παρότι τη συγκεκριμένη ημέρα η Γουίλιαμς πνιγόταν στη δουλειά έτρεξε να τον βοηθήσει.
Η στιγμή που έσκυβε πάνω από το πιάτο του για να κόψει το ζαμπόν έγινε αντιληπτή από μία πελάτισσα, τη Λάουρα Γουόλφ, η οποία καθόταν πίσω από τον ηλικιωμένο. Αμέσως η γυναίκα τράβηξε φωτογραφία με το κινητό της και την ανάρτησε στην ιστοσελίδα της γράφοντας τα εξής: «Είμαι ευγνώμων που είδα στο ξεκίνημα της μέρας μου αυτήν την υπέροχη πράξη καλοσύνης και φροντίδας, τη στιγμή που όλα γύρω μου είναι μαύρα. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να είμαστε σαν αυτήν την σερβιτόρα και να βρίσκαμε χρόνο να φροντίζουμε τον πλησίον μας …».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, οι δύο γυναίκες δεν γνωριζόντουσαν. Η 18χρονη άργησε να μάθει ότι η πράξη της έγινε viral στο Διαδίκτυο αποσπώντας χιλιάδες like. Εκτός από τους επαίνους χιλιάδων πολιτών και εντύπων σε όλη την Αμερική, το κερασάκι στην τούρτα ήταν μία υποτροφία ύψους 16.000 δολαρίων που της χορήγησε πρόσφατα το Πανεπιστήμιο του Τέξας, προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές της στο τμήμα επιχειρήσεων. «Θέλαμε να ανταμείψουμε την καλοσύνη της Γουίλιαμς και να της δείξουμε ότι οι καλές πράξεις δεν μένουν απαρατήρητες» δήλωσε η πρύτανης Μελίντα Σπάουλινγκ.

Η καλοσύνη γεννά μόνο καλοσύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου