Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ο Άγιος της καρδιάς μας:Γέροντας Παΐσιος

Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη στον Άγιο Παΐσιο τoν Αγιορείτη (κατά κόσμο Αρσένιος Εζνεπίδης, 25 Ιουλίου 1924 - 12 Ιουλίου 1994) που η Ορθόδοξη Εκκλησία εόρτασε χθες στις 12 Ιουλίου τη μνήμη του. 
Ήταν Έλληνας Καππαδόκης μοναχός που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Η κατάταξή του ως αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015.
Ο Γέροντας Παΐσιος ήταν ένας πολύ απλός άνθρωπος, ο οποίος πίστευε στο λόγο του Ευαγγελίου, κάνοντας τρόπο ζωής τον μοναστικό βίο και τις διδαχές της ορθόδοξης ασκητικής παράδοσης. Οι γνώσεις του περιορίζονταν στο επίπεδο του δημοτικού. 
Παρ' όλα αυτά ξεχώριζε για την «χαριτωμένη» απλότητά του και την έντονη αγωνία που τον διακατείχε για την βοήθεια των συνανθρώπων του, που αναζητούσαν ένα πνευματικό καθοδηγητή. Ο ίδιος αποτελούσε παράδειγμα ανθρώπου αφιερωμένου στον Θεό, αφαιρώντας τις προσωπικές επιδιώξεις και τα προσωπικά θελήματα. 
Η υπακοή, η άσκηση, η ταπείνωση, η ευσέβεια, το φιλότιμο και πάνω από όλα η αγάπη και η μακροθυμία, αποτελούσαν τρόπο ζωής για τον ίδιο, αλλά και διδαχές για όσους αποζητούσαν ένα λόγο παρηγοριάς ή κάποια επίλυση προσωπικού προβλήματος.
Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ και να δείτε στον υπολογιστή σας μία σύντομη παρουσίαση για τη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου