Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Η Ιστορία Των Τριών Δέντρων

Σήμερα στην τάξη μας διαβάσαμε 
μια φαινομενικά απλοϊκή ιστορία, 
ένα παραμύθι,
 που έχει όμως ένα βαθύ και μεγάλο δίδαγμα.

Στη συνέχεια ακολούθησε γόνιμη συζήτηση 
με αφορμή το δίδαγμα της ιστορίας...

Το βιβλίο που διαβάστηκε, 
λόγω της εορτής των Χριστουγέννων, 
έχει τίτλο "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ" 
και συγγραφέας του είναι η HUNT-ELWELL ANGELA.


Μια φορά και έναν καιρό, στέκονταν σε μία βουνοκορφή τρία μικρά δέντρα και ονειρεύονταν τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν...Έτσι ξεκινά αυτή η συναρπαστική αμερικανική ιστορία, για τα τρία δέντρα που πραγματοποίησαν τις επιθυμίες τους με έναν εκπληκτικό τρόπο. Οι αναγνώστες κάθε ηλικίας θα απολαύσουν τον τρόπο με τον οποίο αποδίδει η Άντζελα Έλγουελ Χαντ αυτή τη διαχρονική ιστορία - μια ιστορία ιδανική για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, και για όλες τις μέρες γενικότερα. Οι φωτεινές εικόνες του Τζιμ Τζογκ δίνουν σ’ αυτή την κλασική ιστορία την αίσθηση του «βάθους» και του «θαύματος». 

Επειδή μου το ζήτησαν οι μαθητές, 
μπορείτε να δείτε σε βίντεο 
μία όμορφη παρουσίαση της ιστορίας:


Τελικά, το κάθε ένα από τα δέντρα της ιστορίας μας απέκτησε όχι μόνο αυτό που ήθελε και ποθούσε, αλλά ασυγκρίτως περισσότερα, όχι όμως με τον τρόπο που φανταζόταν και σχεδίαζε.

Η ιστορία αυτή μας διδάσκει:
Δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το θέλημα του Θεού για μας. Πρέπει όμως να μην ξεχνάμε ποτέ, ότι εκείνο που μας ετοιμάζει ο Θεός, είναι πάντα προτιμότερο και ωφελιμότερο για μας.

Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντα όπως εμείς θα θέλαμε. Κι ότι ο Θεός οικονομεί και γίνονται καλύτερα από ό,τι εμείς φανταζόμαστε.

Ας έχουμε πίστη κι εμπιστοσύνη στον Θεό...


Ευχαριστώ πολύ τη φίλη μου Θάλεια Σ. για τη δωρεά του βιβλίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου